Baan

Harry ColtDe oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Harry Colt wordt beschouwd als de “vader van de golfarchitectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen paste hij zijn banen in in het bestaande landschap alsof zij daar altijd gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn. De kijk op golfbanen zou onder zijn invloed voor goed veranderen, waarbij hij de speler wist te dwingen om strategisch te denken.

Het is zijn stijl om zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige natuur. De heer en mevrouw Philips-de Jongh wilden dat het ook uit natuuroogpunt een prachtige baan werd. De variëteit aan bomen en struiken op de EG is indrukwekkend. 

Colt (her-)ontwierp meer dan 300 banen in de wereld, waaronder Sunningdale, Royal Lytham & St Anne’s en Muirfield in Groot Britannië, Pine Valley in de Verenigde Staten, Royal Zoute in België en Koninklijke Haagsche, Kennemer, de Pan en Eindhovensche Golf in Nederland. Colt ontwierp de Eindhovensche Golf in 1928 en de baan heeft nog steeds de reputatie van een van de best gebalanceerde 18 holes banen in Nederland. De opening van de baan vond plaats in juli 1930.